Zoekmachine optimalisatie door Marco
FollowRSSTwitterLinkedInYouTubeInstagram

Zoekmachine optimalisatie


Zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization) is erg belangrijk, als onderdeel van je marketing, als je wil dat je website goed gevonden kan worden op internet. Ik ken de te bewandelen paden en help je graag verder.

Dure smaakmakers


De meeste marketing mensen proberen het natuurlijk zo overdreven mogelijk spannend te laten klinken, om op die manier de prijs op te drijven. Maar is zoekmachine optimalisatie eigenlijk wel zo spannend en moet dat écht zoveel geld kosten?

 | www.illustratiebymarco.nl

Wat is Zoekmachine optimalisatie?


Laat ik beginnen met uitleggen wat zoekmachine optimalisering is. Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van je website voor zoekmachines, hoe verassend! Zoekmachines zoals Google hebben speciale computers draaien, ook wel 'bots' genoemd, die op eigen initiatief de gehele inhoud van je website downloaden en analyseren om zo te bepalen waar jouw website over gaat. Als mens kunnen wij zien, en interpreteren, wat er op een foto staat of in een video te zien is. Een computer kan dat (nog) niet en moeten we dus in feite beschouwen als 'blind'. Een website die er in onze ogen fantastisch uit ziet, kan voor Google juist heel nietszeggend zijn. Daarom is de tekst op jouw website voor Google het belangrijkste om te kunnen bepalen waar jouw website over gaat, om zo zoekers met het best mogelijke zoekresultaat bij het zoeken te kunnen helpen.

Als mens kunnen wij zien, en interpreteren, wat er op een foto staat of in een video te zien is. Een computer kan dat (nog) niet en moeten we dus in feite beschouwen als 'blind'. Een website die er in onze ogen fantastisch uit ziet, kan voor Google juist heel nietszeggend zijn.

Tekst is het belangrijkste


Dus in hoofdzaak houdt zoekmachine optimalisering in dat je zorgt dat de tekst op je website perfect voor elkaar is. Natuurlijk zijn er nog meer punten waar je naar moet kijken, waaronder de gebruikte techniek, maar tekst is toch wel de belangrijkste factor. Naast punten die je móet doen, zijn er ook veel punten die je vooral níet moet doen. Ik ken de meeste van deze punten (alleen de Google eigenaars kennen ze allemaal = geheim) maar ik ga natuurlijk niet ál mijn kennis in deze tekst delen.

Perfect voorbeeld


Deze tekst is een perfect voorbeeld van Search Engine Optimization. Zo zie je dat ik veelvuldig de woorden gebruik waar mensen op zoeken, of tenminste de woorden waarop ik vind dat mensen in het zoekresultaat van Google mijn website moeten kunnen vinden. Ik gebruik deze woorden veel, maar niet zoveel dat het heel erg irritant wordt om te lezen. De kunst is dus om de juiste mix te vinden tussen Google en de bezoekers van jouw website.

De belangrijkste woorden voor mij, in dit geval, zijn: Zoekmachine Optimalisatie, Google, Search Engine Optimization, Zoekresultaat, Website. Zoek nu maar eens in de tekst hoe, en hoe vaak, ze gebruikt zijn. Zonder echt heel storend te zijn bij het lezen.

Is Search Engine Optimization echt zo spannend?


Dus is zoekmachine optimalisatie heel spannend? Nee! Is het belangrijk? Ja! Is het heel moeilijk? Nee, mits je maar weet wat je wel en niet moet doen. Moet het optimaliseren van je website veel geld kosten? Nee!

Marco Tibben

Don´t think out of the box, ...There is no box! ...Think...


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.